+36-30/5731-203     Hívjon ha kérdése van!

élelmiszeripari gépek, berendezések és technológiai vonalak gyártása, telepítése

Uborka feldolgozó vonal

https://unimatik.hu/wp-content/uploads/2023/10/Uborka-feldolgozo-vonal-1.jpg

A konzerv uborka előállítása több szakaszban történik. Először is megtörténik a nyersanyagok kezdeti előkészítése. Az alapanyagok konténerben érkeznek a szántóföldről. Konténer billenő segítségével a nyersanyagokat egy mosóba rakják, ahol az uborkát beáztatják, és eltávolítják a nagyobb szennyeződéseket. Az áztatás a szennyeződések további eltávolítását is megkönnyíti. Ezután az uborka kefés mosóba kerül, ahol megtisztítják az uborkát a hozzátapadt, nehezen eltávolítható szennyeződésektől. Ezután következik a következő mosás, ahol a maradék tisztítás történik.

A következő szakasz a töltési folyamat, ahol az uborkát egyenletesen adagolják a töltőgéppel. Az üveg uborkával való megtöltése után a tömködő gépbe kerül, ahol az uborkát tömörítik, majd levező géppel az üveget lével töltik meg. Ezt követően az üvegzáró gép az üveget lezárja.

A termék hőkezelésére, Permetezős pasztőrt használnak, melynek feladata a termék hőkezelése 100 0C-ig. A pasztőrözési idő az üvegek térfogatától függően változik. Ezért egyszerre csak azonos méretű üvegek dolgozhatók fel. A pasztőröző automatikusan szabályozza a beállított hőmérsékletet. A feldolgozott terméktől függően az üzemidő fokozatmentesen állítható be.

Állateledel gyártó

Édes kukorica feldolgozó

Zöldborsó feldolgozó

Zöldbab feldolgozó

uborka feldolgozó

Lekvár, dzsem, gyümölcs velő

Meggy, szilva feldolgozó

Egyéb Zöldségek

  • Info

    Tök, sárgarépa, cukkini, paprika, padlizsán, cékla, káposzta, sütőtök stb

Éticsiga feldolgozó

Tej és sajt feldolgozó

Egyéb élelmiszer-feldolgozó

Minden termék

Csomagoló gépek

Mágneses depalettázó:

A depalettázó a technológiai vonal előtt helyezkedik el, arra ad fel. A depalettázó töltött hengeres edényekből, készült egység rakományt bontja szét, és rakja puffer asztalra. Fémdoboz rakodása mágnes fejjel történik. A depalettázó puffer asztal váza hajlított rozsdamentes lemezből készül, rajta műanyag tagos heveder. A mágnes fej vázszerkezete is rozsdamentes anyagból készül, rajta a mágnes fejt mozgató kocsival. A mágnes fej fel le mozgatását pneumatikus munkahenger végzi. . A raklap emelését és süllyesztését láncos emelővel oldjuk meg. Az üres raklapot görgős pálya viszi ki és külön gyűjti. A berendezés különböző raklap méreteket tud kezelni. A gép teljes egészében rozsdamentes kivitelben készül. A gép tud menni automatikus és kézi módban. A géphez PLC automatika vezérlő tartozik.

                

Mágneses palettázó:

A palettázógép töltött hengeres edényekből képez egység rakományt. A fémdoboz és zárt üveg rakodása mágnes fejjel történik. Papír köztest kézzel vagy automatikusan a gép rakja a rétegek közé. Palettázó gép puffer asztal váza hajlított rozsdamentes lemezből készül, rajta műanyagtagos heveder. Mágnes fej vázszerkezete rozsdamentes zárt szelvény és hajlított U vasból készül, rajta mágnes fejt mozgató kocsival. Mágnes fej fel le mozgatását pneumatikus munkahenger végzi. A raklap emelését és süllyesztését láncos emelővel van megoldva. Kész egység rakományt görgős pálya viszi ki a mágnes fej alól. A gép teljes egészében rozsdamentes kivitelben készül. A gép tud menni automatikus és kézi módban. A géphez PLC automatika vezérlő tartozik.

                

Üveg depalettázó:

A depalettázó a technológiai vonal előtt helyezkedik el, arra ad fel. Berendezés rozsdamentes anyagból készül. A gép letolásos rendszerrel működik. A depalettázó puffer asztal váza hajlított rozsdamentes lemezből készül, rajta műanyag tagos heveder. A raklap emelését és süllyesztését láncos emelővel oldjuk meg. Az üres raklapot görgős pálya viszi ki és külön gyűjti. A berendezés különböző raklap méreteket tud kezelni. Köztest, hogy ne mozduljon el csipesszel fogjuk meg. Gép alkalmas dobozok és üvegek depalettázására is. A gép tud menni automatikus és kézi módban. A géphez PLC automatika vezérlő tartozik.   

       

Fogadó, ürítő gépek

Hordó borító:

A hordó borító feladata a feldolgozásra kerülő szilárd halmazállapotú, nagytömegű, különböző zöldségek és ütésálló gyümölcsféleségek hordóból történő kiborítása. 

   

Konténer borító:

A konténerborító feladata a feldolgozásra kerülő szilárd halmazállapotú, nagy tömegű, különböző zöldségek és ütésálló gyümölcsféleségek konténerből történő kiborítása. 

   

Húsos kocsi emelő, borító:

A gép a hozzá gyártott kocsit emeli meg, és borítja a következő technológiai vonalra. Használható hús, zöldség és gyümölcs feldolgozó vonalakra. Különböző méretekbe készül a megrendelő elképzelései alapján. A berendezés teljes egészében rozsdamentes kivitelben készül.

       

Osztályozás, leválasztás

Uborka osztályozó:

Az osztályozógép az uborka átmérő szerinti osztályozására szolgál. A köztermesztésben lévő fajtáknál az átmérő, a hossz és a tömeg között elég szoros az összefüggés, a gép így az átmérő szerinti osztályozás révén egyúttal a tömeg szerinti osztályozást is elvégzi, amire a kereskedelmi tételek kialakításánál alapvetően szükség van. Az osztályozógép gyűjtő tartályai zsákokba és ládákba történő gyűjtésre egyaránt alkalmazhatók. 

Sterilizáció gépek

Alpa folyamatos permetezős pasztőr:

A PF típusú modul permetezős passztőr család tagjai nagytömegű üvegbe, palackba, dobozba csomagolt áru 95 Celsius-fok alatti passztőrözésre alkalmasak. Működése folyamatos. A passztőrözés, illetve a hűtés permetezős rendszerben történik. Teljesítménye tág határok között változik a göngyöleg méretétől és a passztőrözési időtől függően. A gépet a hűtő üzemmódra átkapcsolható, illetve egymástól függetleníthető passztőr moduljai alkalmassá teszik sokcélú, optimális teljesítmény melletti felhasználásra. A gép hossza legkevesebb 8 méter lehet. A gép részei a beadagoló puffer asztal és a gép végén elhelyezkedő három pályás kiadagoló szalag. A berendezés teljes egészében rozsdamentes kivitelben történik. A géphez tartozik PLC automatikus vezérlő, ahol beállítható és elmenthető az adott termékhez tartozó pasztőrözési idő, a későbbi használhatósághoz. 

    

Szállítás

Felhordó elevátor:

A Felhordó elevátor feladata a feldolgozásra kerülő szilárd halmazállapotú, különböző zöldség és gyümölcsféleségek technológiai feldolgozása során, az egyes technológiai berendezések között lévő szintbeli magasság különbségek áthidalása. Ez az áthidalás gyakorlatban szinte minden esetben a feldolgozandó nyersanyag, termék alacsonyabb technológiai szintről, a magasabb technológiai szintre történő juttatását jelenti. A felhordó elevátorok a technológiai gyártó vonalba bárhová beépíthetők. Készülhetnek PVC anyagú vagy műanyagtagos hevederrel és lapátosan.

           

Hattyúnyakas felhordó:

A Hattyúnyakas felhordó feladata a feldolgozásra kerülő szilárd halmazállapotú, különböző zöldség és gyümölcsféleségek technológiai feldolgozása során, az egyes technológiai berendezések között lévő szintbeli magasság különbségek áthidalása. Ez az áthidalás gyakorlatban szinte minden esetben a feldolgozandó nyersanyag, termék alacsonyabb technológiai szintről, a magasabb technológiai szintre történő juttatását jelenti. A felhordó elevátorok a technológiai gyártó vonalba bárhová beépíthetők. Műanyagtagos hevederrel és lapátosan készül. 

                 

Puffer asztal:

A puffer asztal feladata a feldolgozási technológia igényének, előírásainak megfelelően a külön-böző méretű csomagoló anyagok ( konzervüvegek, fémdobozok, italos palackok ) folyamatos szállítása, különböző igen fontos technológiai gépek előtti gyűjtése, un. pufferolása. A gyűjtésre, pufferolásra azért van szükség, hogy az egyes technológiai gépeknél jelentkező apróbb műszaki hibákból adódó termelés kiesés, ne jelentkezzen a technológiai vonal vezér gépeinél, végső soron a technológiai vonal kapacitása kihasználtsága maximális legyen. A puffer asztal műanyagtagos heverrel készül.

              

Serleges felhordó:

Feladata különböző zöldséges, gyümölcsök egy technológiai gépről a másik technológia gépre való szállítása. Általában eltérő szintkülönbségben lévő gépek közötti szállítást jelent. A zöldségek szállítása serlegben történik. A berendezés rozsdamentes kivitelben készül.  

     

Szállító szalag:

Feladata a feldolgozásra kerülő szilárd halmazállapotú, különböző zöldség és gyümölcsféleségek egyedei közül lehetőséget biztosít a technológia által nem kívánatos egyedek kézi úton történő eltávolítására, valamint a termékek szállítása egyik technológiai gépről a következőre. A szállító szalagok a technológiai gyártó vonalba bárhová beépíthetők. A hevederek lehetnek PVC anyagú és műanyagtagos.

                   

Üvegleadó-felhordó:

Az üvegleadó-feladó feladata az üres vagy töltött üvegek, dobozok szállítása, szintbeli különbségek áthidalása. A berendezés a megfogott edényeket 90 fokban szállítja le vagy szállítja fel az egyik technológiai gépről a következő technológiai gépre. Rozsdamentes kivitelben készül. 

              

Üveg-doboz szállító pálya:

A folyamatos működésű üveg, doboz és flakon szállító pályák, az élelmiszeriparban, de különösen a konzervipari, üdítőipari, söripari technológiákban a legelterjedtebbek, használatosak az üres, vagy a megtöltött edények szállítására. Feladata a csomagoló anyagok (üveg, fémdoboz, műanyag flakon) folyamatos szállítása a technológiai vonal gépei, berendezései között. Lehetnek egyenes és kanyar pályák. Különböző szélességűek és hosszúságúak lehetnek. Lehet egy pályás és több pályás.

              

Vályús szalag:

Feladata a feldolgozásra kerülő szilárd halmazállapotú, különböző zöldség és gyümölcsféleségek szállítása egyik technológiai gépről a következőre. A szállító szalagok a technológiai gyártó vonalba bárhová beépíthetők. Elsősorban morzsolt kukorica, zöld borsó szállítására használják. Gyorsan és nagy mennyiségben képest terméket szállítani. PVC anyagú hevederrel és különböző méretben készül.

       

Görgős szállító pálya:

A gép feladata a nyersanyagok szállítása az egyik technológiai gépről a másik technológiai gépre. A gép rozsdamentes kivitelben készül.

   

Tisztítás, mosás

 Álló kefés mosó:

A berendezés rozsdamentes anyagok felhasználásával készül. A géptestbe 8 db álló, forgó kefe van, amely a tisztitást végzi. A termék kihordását műanyag elemekből összeállított végtelenített heveder végzi. Az álló kefés mosó berendezéseket elsősorban a nagyon töredezett felületű, nagy tapadó felülettel rendelkező, valamint a nehezen eltávolítható külső szennyeződésekkel rendelkező nyersanyagoknál használják.  

   

Kefés dobmosó

Kefés dobmosó, mint tisztító berendezés az élelmiszeripari, – de különösen a hűtő és konzervipari – technológiai feldolgozásban igen fontos szerepet tölt be. A feldolgozásra kerülő szilárd halmazállapotú, különböző zöldség és gyümölcs féleségek technológiai feldolgozása során, a nyersanyagon lévő szennyeződések eltávolítása a feladata. Ez a berendezés mosási,- tisztítási folyamat a gyakorlatban egy vég,- befejező mosási funkciót tölt be. A berendezésbe érkező termék, nyersanyag egy forgó hengerbe kerül, ahol a lejtési viszonyok következtében fokozatosan előre halad. A hengerekbe végig kefék vannak. A berendezés rozsdamentes anyagokból készül.

Kefés mosó:

A berendezés rozsdamentes anyagok felhasználásával készül. A géptestbe álló kefe és forgó kefe van, amely a tisztitást végzi. A termék kihordását műanyag elemekből összeállított végtelenített heveder végzi. A kefés mosó berendezéseket elsősorban a nagyon töredezett felületű, nagy tapadó felülettel rendelkező, valamint a nehezen eltávolítható külső szennyeződésekkel rendelkező nyersanyagoknál használják. 

   

Készárú mosó:

A mosó két doboz szállító pálya közé kerül beépítésre. A mosó két részből áll, amely során az első részben másodlagos vízzel mossák, a második mosás során pedig alulról és felűről mossa kész terméket. A vizet keringtető szivattyú keringteti.

                

Konténer mosó:

A konténer mosó berendezés az élelmiszeripari, de különösen a hűtő,- konzerv és húsipari – technológiai feldolgozásban, valamint a nagytételű nyersárú forgalmazásában igen fontos szerepet tölt be. A technológiai feldolgozásra beszállított nyersanyagok konténerekbe kerülnek szállításra. A szállítás, raktározás folyamán a nyersanyagból és környezetből idegen anyagok kerülnek a konténerekre, azoknak felületeire. A konténer mosó berendezés a konténerek külső/belső felületen lévő szennyeződések maradéktalan eltávolítására szolgál. Különböző méretű konténerekhez használható.

      

Üvegöblítő:

Csavartpályás üvegöblítő gépek az élelmiszeripari, de különösen a konzervipari – technológiai feldolgozásban igen fontos szerepet töltenek be. Feladatuk a technológiai vonalra kerülő különböző csomagoló üvegek töltése előtti öblítését hivatott elvégezni. Az öblítéshez szükséges vízmennyiség a hálózati nyomású technológiai vízrendszerből történik. Különböző méretű üveghez használható.

         

Töltőgépek

Herbort töltőgép:

A vibrációs töltőgép feladata a feldolgozásra kerülő szilárd halmazállapotú, különböző zöldség, gyümölcs féleségek csomagoló anyagba ( üveg, doboz ) való elhelyezése, töltése. A gép folyamatos működésű. A töltés során a nyersanyag csomagoló anyagba való jutását kézi erő igénybe vétele nélkül, gépi úton történik. A töltőgép négy fő egységből készül: beadagoló, töltőrész, szállító és visszahordó. A berendezés rozsdamentes anyagból készül.

   

Levező:

A folyamatos működésű levező gépek az élelmiszeripari, – de különösen a konzervipari technológiai feldolgozásban igen fontos szerepet töltenek be. Feladata a feldolgozásra kerülő szilárd halmazállapotú, különböző zöldség és gyümölcsféleségek csomagoló anyagba (üveg, doboz) való elhelyezését követően, az adott termék megfelelő mennyiségű felöntő lével való ellátása. A felöntő lé töltése, csomagoló anyagba juttatása gravitációs úton történik, ezért szakmai körökben elterjedt a „gravitációs” levező elnevezés is. Fentről, egyenletesen, „ filmréteg formájában,, lefolyó felöntő lé addig folyik az alatta elhaladó csomagoló anyagba, ameddig az tele nem lesz. A plusz,- többlet lé – visszakerül a feldolgozási, felöntő lé rendszerbe, újbóli felhasználásra. A gép minőségi, rozsdamentes anyagból készül.

     

Niko vibrációs töltőgép:

A vibrációs töltőgép feladata a feldolgozásra kerülő szilárd halmazállapotú, különböző zöldség, gyümölcs féleségek csomagoló anyagba ( üveg, doboz ) való elhelyezése, töltése. A gép folyamatos működésű. A töltés során a nyersanyag csomagoló anyagba való jutását kézi erő igénybe vétele nélkül, gépi úton történik. A töltőgép négy fő egységből készül: beadagoló, töltőrész, szállító és visszahordó. A berendezés rozsdamentes anyagból készül. 

     

Vágás, szeletelés

Uborkaszeletelő:

A gép feladata az uborka szeletelése. A szeletelés történhet hossz irányba is és karikákra is. A nyersanyag gép úton kerül a gépbe.

Zárógépek

Üvegzárógép:

A gép feladata az üvegek folyamatos zárása. Különböző méretű üvegekre és lapkákra használható a gép. A géphez tartozik mágneses lapkaadagoló, amely automatikusan adagolja a lapkák a zárógépnek. A gép rozsdamentes kivitelben készül.

           

Mágneses lapkaadagoló:

A mágneses lapkaadagoló az üveg zárógép irányában továbbítja automatikusan a lapkákat. A lapkákat a tartályból egy mágnesszalag viszi fel az át csúszóhoz, amin átmennek a lapkák a zárógépbe. A berendezés teljesen saválló szerkezetű, kivétel a hajtómű. A lapka adagolás automatikus, sebessége állítható.

               

Egyéb gépek

Fűthető keverős tartály:

A keverős, fűthető tartály különféle élelmiszeripari folyadékok összekeverésére, melegítésére, adalékanyagok bekeverésére szolgál. A keverős tartály három csőlábon álló függőleges tengelyű hengeres edény, tetején közvetlenül elektromotor segítségével hajtott keverővel. Az edény hengeres palástját felül félig sík lemezfedél merevíti, alját sekélydomború edényfenék zárja le. A leperemezett, merevített sík fedélen helyezkedik el a keverőt forgató elektromotor. Az edény másik felét nyitható fedél zárja le, mely elősegíti a tartály kezelését, tisztítását. Az edényt kívülről fűtőköpeny veszi körül, így gőzfűtés teszi lehetővé az edényben lévő anyagok melegítését. A forró felületeket hőszigetelés borítja. A tartály a technológiailag szükséges csonkokkal rendelkezik. Az edényben történő anyagkeverések elvégzésére propeller keverő van az edénybe építve. A berendezés teljes egészében /az elektromotor és hajtómű kivételével/ rozsdamentes, saválló acélból készült.

               

Léállomás JF-04:

A berendezés egy háromoszlopos egymás fölött elhelyezkedő két saválló tartályból (anyaga KO-36 minőség), benne elhelyezkedő saválló csőkígyó (anyaga KO-35) ,egy szivattyúból, az alsó tartályba benyúló keverőből és szükséges csővezetékből áll. A berendezés motorvédő kapcsolókkal van szerelve. A felső tartálynál hőmérséklet szabályzás van kialakítva, a tartályok körszámlapos hőmérővel ellátva és a szivattyú nyomóágába lé szűrő elhelyezve. 

    

Tömködő: :

A gép feladata a feldolgozásra kerülő szilárd halmazállapotú, különböző zöldség féleségek csomagoló anyagba (üveg, doboz) való elhelyezését követően: az adott termék tömörítésének az elvégzése. A tömörítés műveletének során a záráshoz szükséges, „ideális” kondenzációs tér is kialakításra kerül.

Lékeverő tartály:

A lékeverő tartály különféle élelmiszeripari folyadékok összekeverésére, melegítésére, adalékanyagok bekeverésére szolgál. A keverős tartály három csőlábon álló függőleges tengelyű hengeres edény, tetején közvetlenül elektromotor segítségével hajtott keverővel. Az edény hengeres palástját felül félig sík lemezfedél merevíti, alját sekélydomború edényfenék zárja le. A leperemezett, merevített sík fedélen helyezkedik el a keverőt forgató elektromotor. Az edény másik felét nyitható fedél zárja le, mely elősegíti a tartály kezelését, tisztítását. Az edényt kívülről fűtőköpeny veszi körül, így gőzfűtés teszi lehetővé az edényben lévő anyagok melegítését. A forró felületeket hőszigetelés borítja. A tartály a technológiailag szükséges csonkokkal rendelkezik. Az edényben történő anyagkeverések elvégzésére propeller keverő van az edénybe építve. A berendezés teljes egészében /az elektromotor és hajtómű kivételével/ rozsdamentes, saválló acélból készült.

             

Húsos kocsi:

A különböző élelmiszer feldolgozó vonalakba használható, nyersanyagok szállítására és a borító szerkezettel segítségével a termékek a magasabban lévő következő technológiai gépre való borítása. A berendezés teljes egészében rozsdamentes kivitelben készül.

       

Fűszer adagoló:

A gép feladata fűszerek automatikus adagolása a feldolgozó vonalon az üvegebe. A gép rozsdamentes kivitelben készül.

   

MÉG MA

ÜZENJEN NEKÜNK

Töltse ki az űrlapot honlapunkon még ma, hogy megkezdhessük az Ön élelmiszeripari üzletének fejlesztését és előre lépését a versenytársak előtt!

9 + 7 =

Cím

4400 Nyíregyháza, Szélsõbokor 10/b

https://unimatik.hu/wp-content/uploads/2024/02/facebook_851x851.png      https://unimatik.hu/wp-content/uploads/2024/02/linkedin-orange.png

2023 © Minden jog fenntartva! | Adatvédelmi nyilatkozat | készítette a legyenszeplapod.hu