+36-30/5731-203     Hívjon ha kérdése van!

élelmiszeripari gépek, berendezések és technológiai vonalak gyártása, telepítése

Meggy, szila feldolgozó vonal

https://unimatik.hu/wp-content/uploads/2023/11/meggy_szilva-feldolgozo-vonal.jpg

A vonal meggy és szilva feldolgozására szolgál. A nyersanyag ládákban érkezik, amelyet a rekeszürítő gép ventilációs mosóba ürít. A mosást követően történik a gyümölcsök szárainak az eltávolítása a szártépő gépen. Ezt követően történik a nyersanyagok gépi színosztályozása, ahol az éretlen, rossz minőségű gyümölcsöket a gép kiszórja, majd egy válogató szalagon a kézi válogatás.

Ezután lehet még a nyersanyagokat a nagyságúk szerint osztályozni, majd a nyersanyagok magozása történik. A magozás után a nyersanyagot szállító szalag viszi a töltőgépbe, ahol üvegbe vagy dobozba történik a töltés. Ezt követően levezővel levezzük, majd lezárjuk és sterilizáljuk. A sterilizált üveg vagy dobozok kerülnek a csomagoló vonalba.

Állateledel gyártó

Édes kukorica feldolgozó

Zöldborsó feldolgozó

Zöldbab feldolgozó

uborka feldolgozó

Lekvár, dzsem, gyümölcs velő

Meggy, szilva feldolgozó

Egyéb Zöldségek

  • Info

    Tök, sárgarépa, cukkini, paprika, padlizsán, cékla, káposzta, sütőtök stb

Éticsiga feldolgozó

Tej és sajt feldolgozó

Egyéb élelmiszer-feldolgozó

Minden termék

Csomagoló gépek

Mágneses depalettázó:

A depalettázó a technológiai vonal előtt helyezkedik el, arra ad fel. A depalettázó töltött hengeres edényekből, készült egység rakományt bontja szét, és rakja puffer asztalra. Fémdoboz rakodása mágnes fejjel történik. A depalettázó puffer asztal váza hajlított rozsdamentes lemezből készül, rajta műanyag tagos heveder. A mágnes fej vázszerkezete is rozsdamentes anyagból készül, rajta a mágnes fejt mozgató kocsival. A mágnes fej fel le mozgatását pneumatikus munkahenger végzi. . A raklap emelését és süllyesztését láncos emelővel oldjuk meg. Az üres raklapot görgős pálya viszi ki és külön gyűjti. A berendezés különböző raklap méreteket tud kezelni. A gép teljes egészében rozsdamentes kivitelben készül. A gép tud menni automatikus és kézi módban. A géphez PLC automatika vezérlő tartozik.

                

Mágneses palettázó:

A Palettázógép töltött hengeres edényekből képez egység rakományt. A fémdoboz és zárt üveg rakodása mágnes fejjel történik. Papír köztest kézzel vagy automatikusan a gép rakja a rétegek közé. Palettázó gép puffer asztal váza hajlított rozsdamentes lemezből készül, rajta műanyagtagos heveder. Mágnes fej vázszerkezete rozsdamentes zárt szelvény és hajlított U vasból készül, rajta mágnes fejt mozgató kocsival. Mágnes fej fel le mozgatását pneumatikus munkahenger végzi. A raklap emelését és süllyesztését láncos emelővel van megoldva. Kész egység rakományt görgős pálya viszi ki a mágnes fej alól. A gép teljes egészében rozsdamentes kivitelben készül. A gép tud menni automatikus és kézi módban. A géphez PLC automatika vezérlő tartozik.

                

Üveg depalettázó:

A depalettázó a technológiai vonal előtt helyezkedik el, arra ad fel. Berendezés rozsdamentes anyagból készül. A gép letolásos rendszerrel működik. A depalettázó puffer asztal váza hajlított rozsdamentes lemezből készül, rajta műanyag tagos heveder. A raklap emelését és süllyesztését láncos emelővel oldjuk meg. Az üres raklapot görgős pálya viszi ki és külön gyűjti. A berendezés különböző raklap méreteket tud kezelni. Köztest, hogy ne mozduljon el csipesszel fogjuk meg. Gép alkalmas dobozok és üvegek depalettázására is. A gép tud menni automatikus és kézi módban. A géphez PLC automatika vezérlő tartozik.   

       

Fogadó, ürítő gépek

Automata rekesz ürítőgép:

Az automata rekeszborító,- ürítő gép, az élelmiszeripari, – de különösen a hűtő és konzervipari – technológiai feldolgozásban igen fontos szerepet töltenek be. A rekeszürítő üzembe állításával, főleg a nagytömegű termékek feldolgozásánál jelentősen csökkenthető a nehéz fizikai munka, a kézi felöntés. A gép feladata a feldolgozásra kerülő szilárd halmazállapotú, zöldségek, gyümölcsök rekeszekből történő kiborítása. A raklapokat, amin a rekeszek vannak targoncával kell felrakni a görgőspályára, amely automatikus viszi a lift berendezés felé. A lift szerkezet felemeli a raklapot, majd a csipeszek négy rekeszt vesznek le és rakják a fenti görgős pályára, amik továbbítják a két borító egységhez. Amikor kiürült a raklap a görgőspálya ki visz a raklap gyűjtőhöz, majd a ciklus ismétlődik. A berendezés oldalt kilöki az üres rekeszeket. A berendezés rozsdamentes kivitelben történik. A gép PLC automatikus vezérlő egységgel rendelkezik.

Félautomata rekesz ürítőgép:

A fél automata rekeszborító,- ürítő gép, az élelmiszeripari, – de különösen a hűtő és konzervipari – technológiai feldolgozásban igen fontos szerepet töltenek be. A rekeszürítő üzembe állításával, főleg a nagytömegű termékek feldolgozásánál jelentősen csökkenthető a nehéz fizikai munka, a kézi felöntés. A gép feladata a feldolgozásra kerülő szilárd halmazállapotú, zöldségek, gyümölcsök rekeszekből történő kiborítása. A rekeszek felrakása felhordó szalagra kézi erővel történik. Ezt követően a szalag felviszi a borító egységbe, amely automatikus borítja a rekeszt, majd oldalt kilök az üres rekeszt. A gép teljesítménye függ a rekeszek felrakásának idejétől. A berendezés rozsdamentes kivitelben történik. A gép PLC automatikus vezérlő egységgel rendelkezik. A berendezés összeköthető az üres rekeszeket tisztító rekeszmosó berendezéssel.

Osztályozás, leválasztás

Magozó:

A gép feladata különböző gyümölcsök (meggy, szilva stb) ki magozása, amely során a kimagozott gyümölcs továbbításra kerül a következő technológiai gépre, míg a magok külön a gép alá helyezett szalagok viszik el. A gépből különböző teljesítményűek vannak.

    

Meggy osztályozó:

A gép feladata a különböző méretű meggyek osztályozása. Általában két méretű meggyre van kialakítva gép. A gép forgó dobjába a kisebb méretű gyümölcs kiesik és egy szállítószalag elhordja. A nagyobb méretű a gép végén esik ki a következő technológiai gépre.

Szártépő:

A szártépő gép különféle gyümölcsök (pl. meggy, szilva, ribizli, stb.) kocsányának, eltávolítására szolgál. Különböző teljesítményűek vannak.

 

Rázó vibrátor:

A rázó vibrátorok az élelmiszeripari, – de különösen a hűtő és konzervipari – technológiai feldolgozásban igen fontos szerepet töltenek be. Feladata a feldolgozásra kerülő szilárd halmazállapotú, különböző zöldség és kisebb mértékben gyümölcsféleségek egyedeinek síkben való rendezése, egyenletes rétegvastagságban a technológiai feldolgozó vonal következő gépére, berendezésre való juttatása. Speciális feladata lehet még a nyersanyagról a vízleválasztás, – felületi víz csökkentés – valamint szemét leválasztás. Amennyiben a vibrátoron víz spricc van kiépítve, abban az esetben a kisebb méretű szennyeződések is eltávolításra kerülnek, ezzel a funkcióval mosási és tisztítási feladatot is jól ellát. 

          

Sterilizáció gépek

Alpa folyamatos permetezős pasztőr:

A PF típusú modul permetezős passztőr család tagjai nagytömegű üvegbe, palackba, dobozba csomagolt áru 95 Celsius-fok alatti passztőrözésre alkalmasak. Működése folyamatos. A passztőrözés, illetve a hűtés permetezős rendszerben történik. Teljesítménye tág határok között változik a göngyöleg méretétől és a passztőrözési időtől függően. A gépet a hűtő üzemmódra átkapcsolható, illetve egymástól függetleníthető passztőr moduljai alkalmassá teszik sokcélú, optimális teljesítmény melletti felhasználásra. A gép hossza legkevesebb 8 méter lehet. A gép részei a beadagoló puffer asztal és a gép végén elhelyezkedő három pályás kiadagoló szalag. A berendezés teljes egészében rozsdamentes kivitelben történik. A géphez tartozik PLC automatikus vezérlő, ahol beállítható és elmenthető az adott termékhez tartozó pasztőrözési idő, a későbbi használhatósághoz. 

    

Szállítás

Csigás cukoradagoló:

A cukorfelhordó csiga a gyümölcs-zöldség feldolgozó vonalakban a feldolgozáskor a lé, szörp, stb. készítéséhez szükséges cukorsziruphoz felhordja a cukrot a szirupfőző edénybe. A felhordó csiga egy zárt szelvényből készült szállítókocsin helyezkedik el, így lehetőség nyílik egy cukorfelhordóval több szirupfőzőedény ellátására is. A négy kerék közül kettő önbeálló, és kettő fékezhető. Rozsdamentes kivitelben készül.

  

Csigás kihordó:

Feladata különböző termékek elhordása vagy továbbítása a következő technológiai gépre. Használják mag kihordásara, vagy pépes anyagok továbbítására. Rozsdamentes kivitelben készül.

 

Felhordó elevátor:

A Felhordó elevátor feladata a feldolgozásra kerülő szilárd halmazállapotú, különböző zöldség és gyümölcsféleségek technológiai feldolgozása során, az egyes technológiai berendezések között lévő szintbeli magasság különbségek áthidalása. Ez az áthidalás gyakorlatban szinte minden esetben a feldolgozandó nyersanyag, termék alacsonyabb technológiai szintről, a magasabb technológiai szintre történő juttatását jelenti. A felhordó elevátorok a technológiai gyártó vonalba bárhová beépíthetők. Készülhetnek PVC anyagú vagy műanyagtagos hevederrel és lapátosan.

       

Hattyúnyakas felhordó:

A Hattyúnyakas felhordó feladata a feldolgozásra kerülő szilárd halmazállapotú, különböző zöldség és gyümölcsféleségek technológiai feldolgozása során, az egyes technológiai berendezések között lévő szintbeli magasság különbségek áthidalása. Ez az áthidalás gyakorlatban szinte minden esetben a feldolgozandó nyersanyag, termék alacsonyabb technológiai szintről, a magasabb technológiai szintre történő juttatását jelenti. A felhordó elevátorok a technológiai gyártó vonalba bárhová beépíthetők. Műanyagtagos hevederrel és lapátosan készül. 

               

Puffer asztal:

A puffer asztal feladata a feldolgozási technológia igényének, előírásainak megfelelően a különböző méretű csomagoló anyagok ( konzervüvegek, fémdobozok, italos palackok ) folyamatos szállítása, különböző igen fontos technológiai gépek előtti gyűjtése, un. pufferolása. A gyűjtésre, pufferolásra azért van szükség, hogy az egyes technológiai gépeknél jelentkező apróbb műszaki hibákból adódó termelés kiesés, ne jelentkezzen a technológiai vonal vezér gépeinél, végső soron a technológiai vonal kapacitása kihasználtsága maximális legyen. A puffer asztal műanyagtagos heverrel készül.

              

Szállító szalag:

Feladata a feldolgozásra kerülő szilárd halmazállapotú, különböző zöldség és gyümölcsféleségek egyedei közül lehetőséget biztosít a technológia által nem kívánatos egyedek kézi úton történő eltávolítására, valamint a termékek szállítása egyik technológiai gépről a következőre. A szállító szalagok a technológiai gyártó vonalba bárhová beépíthetők. A hevederek lehetnek PVC anyagú és műanyagtagos.

                

Üvegleadó-felhordó:

Az üvegleadó-feladó feladata az üres vagy töltött üvegek, dobozok szállítása, szintbeli különbségek áthidalása. A berendezés a megfogott edényeket 90 fokban szállítja le vagy szállítja fel az egyik technológiai gépről a következő technológiai gépre. Rozsdamentes kivitelben készül. 

             

Üveg-doboz szállító pálya:

A folyamatos működésű üveg, doboz és flakon szállító pályák, az élelmiszeriparban, de különösen a konzervipari, üdítőipari, söripari technológiákban a legelterjedtebbek, használatosak az üres, vagy a megtöltött edények szállítására. Feladata a csomagoló anyagok (üveg, fémdoboz, műanyag flakon) folyamatos szállítása a technológiai vonal gépei, berendezései között. Lehetnek egyenes és kanyar pályák. Különböző szélességűek és hosszúságúak lehetnek. Lehet egy pályás és több pályás.

             

Vesztességmentes felhordó:

A konzervgyárak, hűtőüzemek feldolgozó vonalaiba állítva, a berendezés alkalmas különböző termékféleségek veszteségmentes szállítására Konstrukciója lehetővé teszi az egyszerű és biztonságos kezelést, megbízható tartós üzemvitelt és minimális energia-felhasználást. Telepítése egyszerű, könnyen kapcsolható gyártó vonalhoz. Elsősorban morzsolt kukorica, zöld borsó és kockázott zöldségek szállítására alkalmas. Rozsdamentes kivitelben készül. Különböző méretek kerül gyártásra. 

   

Tisztítás, mosás

Készárú mosó:

A mosó két doboz szállító pálya közé kerül beépítésre. A mosó két részből áll, amely során az első részben másodlagos vízzel mossák, a második mosás során pedig alulról és felűről mossa kész terméket. A víz keringtető szivattyú keringteti.

             

Dobozgőzölő:

Csavartpályás dobozgőzölő gépek az élelmiszeripari, de különösen a konzervipari – technológiai feldolgozásban igen fontos szerepet töltenek be. Feladatuk a technológiai vonalra kerülő különböző csomagoló dobozok töltése előtti gőzölését, tisztitását hivatott elvégezni. A gőzöléshez szükséges gőzmennyiség a hálózati nyomású technológiai gőzrendszerből történik. Különböző méretű dobozokhoz használható.

   

Rekesz mosó:

A rekesz mosó berendezés az élelmiszeripari, de különösen a hűtő,- konzerv és húsipari – technológiai feldolgozásban, valamint a nagytételű nyersárú forgalmazásában igen fontos szerepet tölt be. A technológiai feldolgozásra beszállított nyersanyagok műanyag ládákban/rekeszekben kerülnek szállításra. A szállítás, raktározás folyamán a nyersanyagból és környezetből idegen anyagok kerülnek a ládákra/rekeszekre, azoknak felületeire. A ládamosó berendezés külső/belső felületen lévő szennyeződések maradéktalan eltávolítására szolgál. Különböző méretű rekeszekhez használható.

Üvegöblítő:

Csavartpályás üvegöblítő gépek az élelmiszeripari, de különösen a konzervipari – technológiai feldolgozásban igen fontos szerepet töltenek be. Feladatuk a technológiai vonalra kerülő különböző csomagoló üvegek töltése előtti öblítését hivatott elvégezni. Az öblítéshez szükséges vízmennyiség a hálózati nyomású technológiai vízrendszerből történik. Különböző méretű üveghez használható.

       

Ventillációs mosó:

A berendezés saválló hegesztett kádból áll, melyből a terméket műanyag elemekből összeállított végtelenített heveder szállítja. A termék tisztítását, víz buborékolását biztosító levegő végzi. Termék intenzívebb előre jutását a kihordó szalagra beépített szivattyú biztosíja. Puhább felületű gyümölcsök és zöldségek mosására szolgál. 

  

Konténer mosó:

A konténer mosó berendezés az élelmiszeripari, de különösen a hűtő,- konzerv és húsipari – technológiai feldolgozásban, valamint a nagytételű nyersárú forgalmazásában igen fontos szerepet tölt be. A technológiai feldolgozásra beszállított nyersanyagok konténerekbe kerülnek szállításra. A szállítás, raktározás folyamán a nyersanyagból és környezetből idegen anyagok kerülnek a konténerekre, azoknak felületeire. A konténer mosó berendezés a konténerek külső/belső felületen lévő szennyeződések maradéktalan eltávolítására szolgál. Különböző méretű konténerekhez használható.

      

Töltőgépek

Bock töltőgép:

A gép különböző gyümölcsök és zöldségek (pl. uborka, meggy, cseresznye stb.) üvegekbe dobozokba való kíméletes töltésére szolgál. A termék egy csúszdával vagy egy szállítószalaggal kerül a töltőkorongra, amelynek forgási sebessége fokozatmentes hajtóművel szabályozható. A töltőkorong nyílásain át esik a töltendő termék az alatta lévő üvegekbe. Az üvegeket speciális be- és kivezető garnitúrák viszik az üvegszállító szalagról a töltőgép alá. Üvegméretnek megfelelően saját be- és kivezető garnitúra szükséges. A nyersanyagok az üvegekbe való töltése kézi erő szükséges.

 

Herbort töltőgép:

A vibrációs töltőgép feladata a feldolgozásra kerülő szilárd halmazállapotú, különböző zöldség, gyümölcs féleségek csomagoló anyagba ( üveg, doboz ) való elhelyezése, töltése. A gép folyamatos működésű. A töltés során a nyersanyag csomagoló anyagba való jutását kézi erő igénybe vétele nélkül, gépi úton történik. A töltőgép négy fő egységből készül: beadagoló, töltőrész, szállító és visszahordó. A berendezés rozsdamentes anyagból készül.

Levező:

A folyamatos működésű levező gépek az élelmiszeripari, – de különösen a konzervipari technológiai feldolgozásban igen fontos szerepet töltenek be. Feladata a feldolgozásra kerülő szilárd halmazállapotú, különböző zöldség és gyümölcsféleségek csomagoló anyagba (üveg, doboz) való elhelyezését követően, az adott termék megfelelő mennyiségű felöntő lével való ellátása. A felöntő lé töltése, csomagoló anyagba juttatása gravitációs úton történik, ezért szakmai körökben elterjedt a „gravitációs” levező elnevezés is. Fentről, egyenletesen, „ filmréteg formájában,, lefolyó felöntő lé addig folyik az alatta elhaladó csomagoló anyagba, ameddig az tele nem lesz. A plusz,- többlet lé – visszakerül a feldolgozási, felöntő lé rendszerbe, újbóli felhasználásra. A gép minőségi, rozsdamentes anyagból készül.

     

Niko vibrációs töltőgép:

A vibrációs töltőgép feladata a feldolgozásra kerülő szilárd halmazállapotú, különböző zöldség, gyümölcs féleségek csomagoló anyagba ( üveg, doboz ) való elhelyezése, töltése. A gép folyamatos működésű. A töltés során a nyersanyag csomagoló anyagba való jutását kézi erő igénybe vétele nélkül, gépi úton történik. A töltőgép négy fő egységből készül: beadagoló, töltőrész, szállító és visszahordó. A berendezés rozsdamentes anyagból készül. 

   

Térfogat töltőgép:

A gép alkalmas kemény, féldarabos termékek / borsó, kukorica, megy stb/ dobozba vagy üvegbe töltésére. A gép vázszerkezete rozsdamentes saválló anyagból készült, amely tartalmazza az összes meghajtó egységet:
-kerék egységet;
– töltő, adagoló tányérokat; felső tányér, amely a teleszkópok és lendkerekek segítségével szabályozza a termék mennyiségét; a felső tányér egy keréken van rögzítve.
– bevezető és kivezető csillagot.
Az asztal tetejére épített szállítószalag továbbítja a terméket az adagoló csigához, mely a dobozok könnyebb beadagolásának elősegítése miatt variálható besorolású. A termék rákerül a felső tányérra, amely a dobozok fölött van elhelyezve, illetve a töltőhengerbe, és vibrátor vagy felhordó a terméket a töltendő eszközbe tölti. A két töltő tányér a tengelyen mozog, a töltési szakaszban kinyílik, biztosítva ezzel a termék kitöltését a dobozokba. A kitöltési szakaszban egy automatikus tányér van felszerelve, amely egy meghajtóhoz van csatlakoztatva, és csak akkor engedélyezi a töltést, ha a töltőfej alatt van töltendő eszköz. A dobozok felett vibrátor van elhelyezve, amely a termék egyenletes töltését biztosítja. A gép különböző számú fejjel készül : 28-44-48-52-60, a gép teljesítményétől függően. A gép PLC automata vezérléssel készül.

         

Zárógépek

Üvegzárógép:

A gép feladata az üvegek folyamatos zárása. Különböző méretű üvegekre és lapkákra használható a gép. A géphez tartozik mágneses lapkaadagoló, amely automatikusan adagolja a lapkák a zárógépnek. A gép rozsdamentes kivitelben készül.

       

Dobozzárógép:

A gép feladata az dobozok folyamatos zárása. Különböző méretű dobozok és lapkákra használható a gép. A géphez tartozik lapkaadagoló, amely automatikusan adagolja a lapkát a zárógépnek. A gép rozsdamentes kivitelben készül.

       

Mágneses lapkaadagoló:

A mágneses lapkaadagoló az üveg zárógép irányában továbbítja automatikusan a lapkákat. A lapkákat a tartályból egy mágnesszalag viszi fel az át csúszóhoz, amin átmennek a lapkák a zárógépbe. A berendezés teljesen saválló szerkezetű, kivétel a hajtómű. A lapka adagolás automatikus, sebessége állítható.

               

Egyéb gépek

Fűthető keverős tartály:

A keverős, fűthető tartály különféle élelmiszeripari folyadékok összekeverésére, melegítésére, adalékanyagok bekeverésére szolgál. A keverős tartály három csőlábon álló függőleges tengelyű hengeres edény, tetején közvetlenül elektromotor segítségével hajtott keverővel. Az edény hengeres palástját felül félig sík lemezfedél merevíti, alját sekélydomború edényfenék zárja le. A leperemezett, merevített sík fedélen helyezkedik el a keverőt forgató elektromotor. Az edény másik felét nyitható fedél zárja le, mely elősegíti a tartály kezelését, tisztítását. Az edényt kívülről fűtőköpeny veszi körül, így gőzfűtés teszi lehetővé az edényben lévő anyagok melegítését. A forró felületeket hőszigetelés borítja. A tartály a technológiailag szükséges csonkokkal rendelkezik. Az edényben történő anyagkeverések elvégzésére propeller keverő van az edénybe építve. A berendezés teljes egészében /az elektromotor és hajtómű kivételével/ rozsdamentes, saválló acélból készült.

                 

Egyéb gépek

Lékeverő tartály:

A lékeverő tartály különféle élelmiszeripari folyadékok összekeverésére, melegítésére, adalékanyagok bekeverésére szolgál. A keverős tartály három csőlábon álló függőleges tengelyű hengeres edény, tetején közvetlenül elektromotor segítségével hajtott keverővel. Az edény hengeres palástját felül félig sík lemezfedél merevíti, alját sekélydomború edényfenék zárja le. A leperemezett, merevített sík fedélen helyezkedik el a keverőt forgató elektromotor. Az edény másik felét nyitható fedél zárja le, mely elősegíti a tartály kezelését, tisztítását. Az edényt kívülről fűtőköpeny veszi körül, így gőzfűtés teszi lehetővé az edényben lévő anyagok melegítését. A forró felületeket hőszigetelés borítja. A tartály a technológiailag szükséges csonkokkal rendelkezik. Az edényben történő anyagkeverések elvégzésére propeller keverő van az edénybe építve. A berendezés teljes egészében /az elektromotor és hajtómű kivételével/ rozsdamentes, saválló acélból készült.

             

Léállomás JF-04:

A berendezés egy háromoszlopos egymás fölött elhelyezkedő két saválló tartályból (anyaga KO-36 minőség), benne elhelyezkedő saválló csőkígyó (anyaga KO-35) ,egy szivattyúból, az alsó tartályba benyúló keverőből és szükséges csővezetékből áll. A berendezés motorvédő kapcsolókkal van szerelve. A felső tartálynál hőmérséklet szabályzás van kialakítva, a tartályok körszámlapos hőmérővel ellátva és a szivattyú nyomóágába lé szűrő elhelyezve. 

 

MÉG MA

ÜZENJEN NEKÜNK

Töltse ki az űrlapot honlapunkon még ma, hogy megkezdhessük az Ön élelmiszeripari üzletének fejlesztését és előre lépését a versenytársak előtt!

3 + 12 =

Cím

4400 Nyíregyháza, Szélsõbokor 10/b

https://unimatik.hu/wp-content/uploads/2024/02/facebook_851x851.png      https://unimatik.hu/wp-content/uploads/2024/02/linkedin-orange.png

2023 © Minden jog fenntartva! | Adatvédelmi nyilatkozat | készítette a legyenszeplapod.hu