+36-30/5731-203     Hívjon ha kérdése van!

élelmiszeripari gépek, berendezések és technológiai vonalak gyártása, telepítése

Egyéb zöldségek feldolgozó vonala

https://unimatik.hu/wp-content/uploads/2023/10/Egyeb-zoldsegek-feldolgozo-vonal.jpg

Tök, sárgarépa, cukkini, paprika, padlizsán, cékla, káposzta, sütőtök, stb

A felsorolt zöldségek széles felhasználásra kerülnek az élelmiszeriparban különböző saláták, félkész ételek, zöldség ikrák, raguk, borsi stb gyártására. A cégünk széles skálájú komplett gépeket, berendezéseket ajánl a nyersanyag fogadásától a késztermék zárásáig, csomagolásáig.

Állateledel gyártó

Édes kukorica feldolgozó

Zöldborsó feldolgozó

Zöldbab feldolgozó

uborka feldolgozó

Lekvár, dzsem, gyümölcs velő

Meggy, szilva feldolgozó

Egyéb Zöldségek

  • Info

    Tök, sárgarépa, cukkini, paprika, padlizsán, cékla, káposzta, sütőtök stb

Éticsiga feldolgozó

Tej és sajt feldolgozó

Egyéb élelmiszer-feldolgozó

Minden termék

Csomagoló gépek

Mágneses depalettázó:

A depalettázó a technológiai vonal előtt helyezkedik el, arra ad fel. A depalettázó töltött hengeres edényekből, készült egység rakományt bontja szét, és rakja puffer asztalra. Fémdoboz rakodása mágnes fejjel történik. A depalettázó puffer asztal váza hajlított rozsdamentes lemezből készül, rajta műanyag tagos heveder. A mágnes fej vázszerkezete is rozsdamentes anyagból készül, rajta a mágnes fejt mozgató kocsival. A mágnes fej fel le mozgatását pneumatikus munkahenger végzi. . A raklap emelését és süllyesztését láncos emelővel oldjuk meg. Az üres raklapot görgős pálya viszi ki és külön gyűjti. A berendezés különböző raklap méreteket tud kezelni. A gép teljes egészében rozsdamentes kivitelben készül. A gép tud menni automatikus és kézi módban. A géphez PLC automatika vezérlő tartozik.

                

Mágneses palettázó:

A Palettázógép töltött hengeres edényekből képez egység rakományt. A fémdoboz és zárt üveg rakodása mágnes fejjel történik. Papír köztest kézzel vagy automatikusan a gép rakja a rétegek közé. Palettázó gép puffer asztal váza hajlított rozsdamentes lemezből készül, rajta műanyagtagos heveder. Mágnes fej vázszerkezete rozsdamentes zárt szelvény és hajlított U vasból készül, rajta mágnes fejt mozgató kocsival. Mágnes fej fel le mozgatását pneumatikus munkahenger végzi. A raklap emelését és süllyesztését láncos emelővel van megoldva. Kész egység rakományt görgős pálya viszi ki a mágnes fej alól. A gép teljes egészében rozsdamentes kivitelben készül. A gép tud menni automatikus és kézi módban. A géphez PLC automatika vezérlő tartozik.

                

Üveg depalettázó:

A depalettázó a technológiai vonal előtt helyezkedik el, arra ad fel. Berendezés rozsdamentes anyagból készül. A gép letolásos rendszerrel működik. A depalettázó puffer asztal váza hajlított rozsdamentes lemezből készül, rajta műanyag tagos heveder. A raklap emelését és süllyesztését láncos emelővel oldjuk meg. Az üres raklapot görgős pálya viszi ki és külön gyűjti. A berendezés különböző raklap méreteket tud kezelni. Köztest, hogy ne mozduljon el csipesszel fogjuk meg. Gép alkalmas dobozok és üvegek depalettázására is. A gép tud menni automatikus és kézi módban. A géphez PLC automatika vezérlő tartozik.   

       

Fogadó, ürítő gépek

Hordó borító:

A hordó borító feladata a feldolgozásra kerülő szilárd halmazállapotú, nagytömegű, különböző zöldségek és ütésálló gyümölcsféleségek hordóból történő kiborítása. 

   

Konténer borító:

A konténerborító feladata a feldolgozásra kerülő szilárd halmazállapotú, nagy tömegű, különböző zöldségek és ütésálló gyümölcsféleségek konténerből történő kiborítása. 

   

Húsos kocsi emelő, borító:

A gép a hozzá gyártott kocsit emeli meg, és borítja a következő technológiai vonalra. Használható hús, zöldség és gyümölcs feldolgozó vonalakra. Különböző méretekbe készül a megrendelő elképzelései alapján. A berendezés teljes egészében rozsdamentes kivitelben készül.

       

Főző, hűtő berendezések

Csigás előmelegítő:

Különböző gyümölcsök (lágyhúsú, csonthéjas magvúak, almafélék, paradicsom, stb.) maggal együtt, vagy mag nélkül történő felmelegítésére, és az enzimek inaktíválására szolgál. Feldolgozásra csak megfelelően előkészített (pl. mosott, szártépett, darabolt stb.) érett gyümölcs alkalmas, éretlen, kemény gyümölcs csak magas veszteséggel dolgozható fel. A csigás előmelegítő fekvő elrendezésű, két egymás mellett elhelyezett, fűtőköpennyel ellátott hengeres test, mindkettőn végigmenő csigás,-lapátos keverő és szállító tengellyel. A gyümölcs az egyik hengeres test fogadó garatába érkezik, végighalad test belsejében, majd átadó lapátok a másik hengeres testbe juttatják, s miután ezen is végighaladt, a fogadógarat mellei könyökcsövön felmelegedve lép ki az előmelegítőből.

 

Gömbvákuum:

A gömbvákuum különféle hígfolyós anyagok víztartalmának alacsony hőfokon, vákuum alatt történő csökkentésére, besűrítésre alkalmas. Elsősorban gyümölcsvelők feldolgozására, lekvárkészítésre készül. Alkalmazható többféle anyag összekeverésére, feloldására is a besűrítés alatt. A berendezés teljes egészében saválló acélból készül. Különböző méretben készülnek 50 literestől 1500 literig. 

 

Zöldségsütő:

A zöldségsütőt zöldségkaviár készítésére használják, de sütéshez, forraláshoz és egyéb zöldségmasszák elkészítéséhez is használható. A zöldségsütő fő része egy lapos fenekű hengeres edény. Ebben az edényben csak az alja melegszik, nehogy termék megégjen. A henger rövid köpenye és maga az alja szigeteléssel van ellátva, amit rozsdamentes héj borít. A zöldségsütő 4 db csőlábon áll, melyeken állítócsavarok találhatók, melyekkel működés közben állítható a fenék vízszintes helyzete.

Serleges előfőző:

Folyamatos működésű serleges előfőző berendezés az élelmiszeripari, – de különösen a hűtő és konzervipari – technológiai feldolgozásban igen fontos szerepet töltenek be. Feladata a feldolgozásra kerülő szilárd halmazállapotú, különböző zöldség és kisebb mértékben gyümölcsféleségek technológiai előírás szerinti előfőzése. A berendezésbe került nyersanyag folyamatos mozgásban lévő szállító serlegekbe kerül elhelyezésre. Az előfőző berendezés egyaránt alkalmas a nyersanyag gőzzel és forró vízzel történő előfőzésre. Az előfőzés ideje, a megadott tartományon belül fokozatmentesen változtatható.

Folyamatos Olajsütő:

Az egyedi tervezésű és gyártású berendezés héjazott olajos mag (mogyoró, mandula, kesu, tökmag, napraforgó stb.) olajban történő sütésére készült. A széleskörű alkalmazási igyény kielégítésére a berendezés adagolási teljesítménye, a szállítóheveder sebessége és a sütőolaj hőmérséklete széles határok között állítható, amit az adott nyersanyag és sütőolaj igényei szerint tapasztalati úton lehet beállítani.

Kézi sütő:

A különböző zöldségek kis mennyiségű sütésére, pirítására használható. A nyersanyagot kézzel kell a gépbe bele juttatni, és sütő részt a kész termékkel együtt kivehető. Rozsdamentes kivitelben készül.

 

Osztályozás, leválasztás

Egy fokozatú passzírozó:

Különböző gyümölcsök magozására és gyümölcsök, zöldségek, gyümölcspulpok passzírozására szolgál. Alkalmazható előfőzött, vagy érett, nyers gyümölcsök feldolgozására. Feldolgozásra csak megfelelően előkészített (pl. mosott, szártépett, darabolt stb.) érett gyümölcs alkalmas, éretlen, kemény gyümölcs csak magas veszteséggel dolgozható fel. A berendezés rozsdamentes kivitelben készül.

 

Két fokozatú passzírozó:

Különböző gyümölcsök zöldségek, gyümölcspulpok passzírozására szolgál. Alkalmazható előfőzött, vagy érett, nyers gyümölcsök feldolgozására. Feldolgozásra csak megfelelően előkészített (pl. mosott, szártépett, darabolt magozott stb.) érett gyümölcs alkalmas, éretlen, kemény gyümölcs csak magas veszteséggel dolgozható fel. A gép 2db egyfokozatú passzírozógép (P014) közös állványra építése és megfelelő összekötése révén jött létre. A berendezés rozsdamentes kivitelben készül.

 

Rázó vibrátor:

A rázó vibrátorok az élelmiszeripari, – de különösen a hűtő és konzervipari – technológiai feldolgozásban igen fontos szerepet töltenek be. Feladata a feldolgozásra kerülő szilárd halmazállapotú, különböző zöldség és kisebb mértékben gyümölcsféleségek egyedeinek síkben való rendezése, egyenletes rétegvastagságban a technológiai feldolgozó vonal következő gépére, berendezésre való juttatása. Speciális feladata lehet még a nyersanyagról a vízleválasztás, – felületi víz csökkentés – valamint szemét leválasztás. Amennyiben a vibrátoron víz spricc van kiépítve, abban az esetben a kisebb méretű szennyeződések is eltávolításra kerülnek, ezzel a funkcióval mosási és tisztítási feladatot is jól ellát. 

        

Sterilizáció gépek

Alpa folyamatos permetezős pasztőr:

A PF típusú modul permetezős passztőr család tagjai nagytömegű üvegbe, palackba, dobozba csomagolt áru 95 Celsius-fok alatti passztőrözésre alkalmasak. Működése folyamatos. A passztőrözés, illetve a hűtés permetezős rendszerben történik. Teljesítménye tág határok között változik a göngyöleg méretétől és a passztőrözési időtől függően. A gépet a hűtő üzemmódra átkapcsolható, illetve egymástól függetleníthető passztőr moduljai alkalmassá teszik sokcélú, optimális teljesítmény melletti felhasználásra. A gép hossza legkevesebb 8 méter lehet. A gép részei a beadagoló puffer asztal és a gép végén elhelyezkedő három pályás kiadagoló szalag. A berendezés teljes egészében rozsdamentes kivitelben történik. A géphez tartozik PLC automatikus vezérlő, ahol beállítható és elmenthető az adott termékhez tartozó pasztőrözési idő, a későbbi használhatósághoz. 

   

Szállítás

Felhordó elevátor:

A Felhordó elevátor feladata a feldolgozásra kerülő szilárd halmazállapotú, különböző zöldség és gyümölcsféleségek technológiai feldolgozása során, az egyes technológiai berendezések között lévő szintbeli magasság különbségek áthidalása. Ez az áthidalás gyakorlatban szinte minden esetben a feldolgozandó nyersanyag, termék alacsonyabb technológiai szintről, a magasabb technológiai szintre történő juttatását jelenti. A felhordó elevátorok a technológiai gyártó vonalba bárhová beépíthetők. Készülhetnek PVC anyagú vagy műanyagtagos hevederrel és lapátosan.

         

Hattyúnyakas felhordó:

A Hattyúnyakas felhordó feladata a feldolgozásra kerülő szilárd halmazállapotú, különböző zöldség és gyümölcsféleségek technológiai feldolgozása során, az egyes technológiai berendezések között lévő szintbeli magasság különbségek áthidalása. Ez az áthidalás gyakorlatban szinte minden esetben a feldolgozandó nyersanyag, termék alacsonyabb technológiai szintről, a magasabb technológiai szintre történő juttatását jelenti. A felhordó elevátorok a technológiai gyártó vonalba bárhová beépíthetők. Műanyagtagos hevederrel és lapátosan készül. 

             

Puffer asztal:

A puffer asztal feladata a feldolgozási technológia igényének, előírásainak megfelelően a külön-böző méretű csomagoló anyagok ( konzervüvegek, fémdobozok, italos palackok ) folyamatos szállítása, különböző igen fontos technológiai gépek előtti gyűjtése, un. pufferolása. A gyűjtésre, pufferolásra azért van szükség, hogy az egyes technológiai gépeknél jelentkező apróbb műszaki hibákból adódó termelés kiesés, ne jelentkezzen a technológiai vonal vezér gépeinél, végső soron a technológiai vonal kapacitása kihasználtsága maximális legyen. A puffer asztal műanyagtagos heverrel készül.

              

Serleges felhordó:

Feladata különböző zöldséges, gyümölcsök egy technológiai gépről a másik technológia gépre való szállítása. Általában eltérő szintkülönbségben lévő gépek közötti szállítást jelent. A zöldségek szállítása serlegben történik. A berendezés rozsdamentes kivitelben készül.  

     

Szállító szalag:

Feladata a feldolgozásra kerülő szilárd halmazállapotú, különböző zöldség és gyümölcsféleségek egyedei közül lehetőséget biztosít a technológia által nem kívánatos egyedek kézi úton történő eltávolítására, valamint a termékek szállítása egyik technológiai gépről a következőre. A szállító szalagok a technológiai gyártó vonalba bárhová beépíthetők. A hevederek lehetnek PVC anyagú és műanyagtagos.

                 

Üvegleadó-felhordó:

Az üvegleadó-feladó feladata az üres vagy töltött üvegek, dobozok szállítása, szintbeli különbségek áthidalása. A berendezés a megfogott edényeket 90 fokban szállítja le vagy szállítja fel az egyik technológiai gépről a következő technológiai gépre. Rozsdamentes kivitelben készül. 

               

Üveg-doboz szállító pálya:

A folyamatos működésű üveg, doboz és flakon szállító pályák, az élelmiszeriparban, de különösen a konzervipari, üdítőipari, söripari technológiákban a legelterjedtebbek, használatosak az üres, vagy a megtöltött edények szállítására. Feladata a csomagoló anyagok (üveg, fémdoboz, műanyag flakon) folyamatos szállítása a technológiai vonal gépei, berendezései között. Lehetnek egyenes és kanyar pályák. Különböző szélességűek és hosszúságúak lehetnek. Lehet egy pályás és több pályás.

               

Csigás kihordó:

Feladata különböző termékek elhordása vagy továbbítása a következő technológiai gépre. Használják mag kihordásara, vagy pépes anyagok továbbítására. Rozsdamentes kivitelben készül.

 

Görgős szállító pálya:

A gép feladata a nyersanyagok szállítása az egyik technológiai gépről a másik technológiai gépre. A gép rozsdamentes kivitelben készül.

   

Tisztítás, mosás

Álló kefés mosó:

A berendezés rozsdamentes anyagok felhasználásával készül. A géptestbe 8 db álló, forgó kefe van, amely a tisztitást végzi. A termék kihordását műanyag elemekből összeállított végtelenített heveder végzi. Az álló kefés mosó berendezéseket elsősorban a nagyon töredezett felületű, nagy tapadó felülettel rendelkező, valamint a nehezen eltávolítható külső szennyeződésekkel rendelkező nyersanyagoknál használják.  

   

Dörzshámozó:

A feldolgozásra kerülő szilárd halmazállapotú, de vékony héjú különböző zöldség-féleség felületének koptatás útján történő hámozása, dörzsölése, csiszolása 

Kefés dobmosó

Kefés dobmosó, mint tisztító berendezés az élelmiszeripari, – de különösen a hűtő és konzervipari – technológiai feldolgozásban igen fontos szerepet tölt be. A feldolgozásra kerülő szilárd halmazállapotú, különböző zöldség és gyümölcs féleségek technológiai feldolgozása során, a nyersanyagon lévő szennyeződések eltávolítása a feladata. Ez a berendezés mosási,- tisztítási folyamat a gyakorlatban egy vég,- befejező mosási funkciót tölt be. A berendezésbe érkező termék, nyersanyag egy forgó hengerbe kerül, ahol a lejtési viszonyok következtében fokozatosan előre halad. A hengerekbe végig kefék vannak. A berendezés rozsdamentes anyagokból készül.

Kefés mosó:

A berendezés rozsdamentes anyagok felhasználásával készül. A géptestbe álló kefe és forgó kefe van, amely a tisztitást végzi. A termék kihordását műanyag elemekből összeállított végtelenített heveder végzi. A kefés mosó berendezéseket elsősorban a nagyon töredezett felületű, nagy tapadó felülettel rendelkező, valamint a nehezen eltávolítható külső szennyeződésekkel rendelkező nyersanyagoknál használják. 

   

Készáru mosó:

A mosó két doboz szállító pálya közé kerül beépítésre. A mosó két részből áll, amely során az első részben másodlagos vízzel mossák, a második mosás során pedig alulról és felűről mossa kész terméket. A vizet keringtető szivattyú keringteti.

               

Két dobos mosó:

A dobmosó, mint tisztító berendezés az élelmiszeripari, – de különösen a hűtő és konzervipari – technológiai feldolgozásban igen fontos szerepet tölt be. A feldolgozásra kerülő szilárd halmazállapotú, különböző zöldség és gyümölcs féleségek technológiai feldolgozása során, a nyersanyagon lévő szennyeződések eltávolítása a feladata. Ez a berendezés mosási,- tisztítási folyamat a gyakorlatban egy vég,- befejező mosási funkciót tölt be. A berendezésbe érkező termék, nyersanyag egy forgó hengerbe kerül, ahol a lejtési viszonyok következtében fokozatosan előre halad. A berendezés rozsdamentes anyagokból készül.

Konténer mosó:

A konténer mosó berendezés az élelmiszeripari, de különösen a hűtő,- konzerv és húsipari – technológiai feldolgozásban, valamint a nagytételű nyersárú forgalmazásában igen fontos szerepet tölt be. A technológiai feldolgozásra beszállított nyersanyagok konténerekbe kerülnek szállításra. A szállítás, raktározás folyamán a nyersanyagból és környezetből idegen anyagok kerülnek a konténerekre, azoknak felületeire. A konténer mosó berendezés a konténerek külső/belső felületen lévő szennyeződések maradéktalan eltávolítására szolgál. Különböző méretű konténerekhez használható.

      

Univerzális mosó:

Az univerzális mosó egy folyamatos tisztítógép, és fontos szerepet játszik az élelmiszeriparban a gyümölcsök és zöldségek technológiai feldolgozásában. A gép a technológiai feldolgozási folyamat során eltávolítja a felületről a szennyeződéseket és lemossa a kemény zöldségeket és gyümölcsöket. Az univerzális mosó félhenger alakú, amelyben kefék formájában tisztítóelemek vannak felszerelve. A gép csak kemény gyümölcstermékek mosására használható. Tilos használni ezt a technikát puha és ragacsos, viszkózus felületű termékeken!

Üvegöblítő:

Csavartpályás üvegöblítő gépek az élelmiszeripari, de különösen a konzervipari – technológiai feldolgozásban igen fontos szerepet töltenek be. Feladatuk a technológiai vonalra kerülő különböző csomagoló üvegek töltése előtti öblítését hivatott elvégezni. Az öblítéshez szükséges vízmennyiség a hálózati nyomású technológiai vízrendszerből történik. Különböző méretű üveghez használható.

         

Ventillációs mosó:

A berendezés saválló hegesztett kádból áll, melyből a terméket műanyag elemekből összeállított végtelenített heveder szállítja. A termék tisztítását, víz buborékolását biztosító levegő végzi. Termék intenzívebb előre jutását a kihordó szalagra beépített szivattyú biztosíja. Puhább felületű gyümölcsök és zöldségek mosására szolgál. 

   

Töltőgépek

Bock töltőgép:

A gép különböző gyümölcsök és zöldségek (pl. uborka, meggy, cseresznye stb.) üvegekbe dobozokba való kíméletes töltésére szolgál. A termék egy csúszdával vagy egy szállítószalaggal kerül a töltőkorongra, amelynek forgási sebessége fokozatmentes hajtóművel szabályozható. A töltőkorong nyílásain át esik a töltendő termék az alatta lévő üvegekbe. Az üvegeket speciális be- és kivezető garnitúrák viszik az üvegszállító szalagról a töltőgép alá. Üvegméretnek megfelelően saját be- és kivezető garnitúra szükséges. A nyersanyagok az üvegekbe való töltése kézi erő szükséges.

  

Levező:

A folyamatos működésű levező gépek az élelmiszeripari, – de különösen a konzervipari technológiai feldolgozásban igen fontos szerepet töltenek be. Feladata a feldolgozásra kerülő szilárd halmazállapotú, különböző zöldség és gyümölcsféleségek csomagoló anyagba (üveg, doboz) való elhelyezését követően, az adott termék megfelelő mennyiségű felöntő lével való ellátása. A felöntő lé töltése, csomagoló anyagba juttatása gravitációs úton történik, ezért szakmai körökben elterjedt a „gravitációs” levező elnevezés is. Fentről, egyenletesen, „ filmréteg formájában,, lefolyó felöntő lé addig folyik az alatta elhaladó csomagoló anyagba, ameddig az tele nem lesz. A plusz,- többlet lé – visszakerül a feldolgozási, felöntő lé rendszerbe, újbóli felhasználásra. A gép minőségi, rozsdamentes anyagból készül.

     

Dugattyús töltőgép:

A gép alkalmas sűrített, folyékony termékek üvegbe töltésére. A dugattyús töltőgépek a technológiai vonalba a nyersanyag és csomagoló anyag előkészítést követően kerülnek beépítésre. A Dugattyús töltőgép folyamatos működésű. A töltés során a nyersanyag csomagoló anyagba való jutását kézi erő igénybevétele nélkül, gépi úton történik. A gép vázszerkezete rozsdamentes saválló anyagból készült. Különböző számú töltőfejjel készül a gép, a teljesítménytől függően. Készül kör és lineáris kivitelben is. A gép PLC automata vezérléssel készül.

   

Herbort töltőgép:

A vibrációs töltőgép feladata a feldolgozásra kerülő szilárd halmazállapotú, különböző zöldség, gyümölcs féleségek csomagoló anyagba ( üveg, doboz ) való elhelyezése, töltése. A gép folyamatos működésű. A töltés során a nyersanyag csomagoló anyagba való jutását kézi erő igénybe vétele nélkül, gépi úton történik. A töltőgép négy fő egységből készül: beadagoló, töltőrész, szállító és visszahordó. A berendezés rozsdamentes anyagból készül.

 

Sűrűanyag töltőgép:

A gép üveg- és doboz féldarabos termékekkel való megtöltésére szolgál. A gép vázszerkezete rozsdamentes saválló anyagból készült. A töltés során a nyersanyag csomagoló anyagba való jutását kézi erő igénybe vétele nélkül, gépi úton történik. 

 

Vágás, szeletelés